Barcelona 2017, 3 vmbo

Wij vertrokken op zondag 14 mei om 17:05 uur met de bus naar Barcelona. De volgende dag zijn wij rond 11:00 uur in Calella aangekomen. Na het vlotte inchecken hadden de leerlingen de keuze om het dorp te verkennen, het zwembad in te duiken of naar het strand te gaan. Om 20:00 uur hebben wij in het restaurant van het hotel het avondeten genuttigd. Het avondprogramma bestond uit 3 keuzes: het strand, Disco Bora Bora en shoppen in het dorp, dit alles onder begeleiding van docenten.

Op dinsdag en woensdag stonden wij om 08:00 uur op en vertrokken wij na het ontbijt naar Barcelona. Op dinsdag hebben wij meegedaan aan een GPS puzzeltocht, deze werd verzorgd door de organisatie WAVE Events die hiervoor uit Nederland was overgevlogen. Tijdens de puzzeltocht waren er open vragen en foto-opdrachten, al opdrachten uitvoerend hebben de leerlingen zo'n 4 tot 5 km in de oude binnenstad gelopen. Rond 14:00 uur kregen de leerlingen vrije tijd en vertrokken wij rond 18:00 uur weer naar Calella. Om 20:00 uur gingen wij weer eten, rond 21:15 uur vertrokken de leerlingen naar: het strand, de Disco Menfis of gingen zij shoppen in het dorp, onder begeleiding van docenten. In de disco hebben wij om 00:00 uur de verjaardag van een leerling gevierd; het was reuze gezellig.

Op woensdag stonden in Barcelona de excursies Sagrada Familia en Camp Nou op het programma.  Na de excursies verzamelden wij op de Ramblas en daar mochten de leerlingen in groepjes weer van hun vrije tijd genieten. Om 16:45 uur verzamelden wij ons op de afgesproken plek om naar de bus te gaan en reden wij weer naar Calella. Om 20:00 uur gingen wij weer eten, rond 21:15 uur vertrokken de leerlingen naar: het strand, de Disco Menfis of gingen zij shoppen in het dorp, onder begeleiding van docenten.

Donderdag moesten de leerlingen om 08:00 uur opstaan, hun kamer opruimen, koffers inpakken en hun kamer laten checken door hun reisbegeleider. Daarna koffers naar beneden brengen, uitchecken en ontbijten. De rest van de dag hebben de leerlingen flink geshopt en gezwommen. Na het avondeten van 18:00 uur zijn wij de bus weer ingegaan en begon de reis terug naar huis. De reis is zeer vlot verlopen en wij kwamen vrijdag 19 mei om 13:30 uur in Capelle aan den IJssel aan.

Wij hadden prachtig weer en hebben een leuke, gezellige werkweek in Barcelona gehad.