Stel cookie voorkeur in

Brugklas Informatie

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen leuk én spannend. Voor de zomervakantie maak je daarom al kennis met je mentor en je klasgenoten. Je kunt je dan voorbereiden op je nieuwe school. 

Op het IJsselcollege hebben we eenjarige brugklassen. Je legt in een jaar een brug naar de leerstroom waarin jij je examen zult halen. Dat houdt in dat leerlingen in een gemengde brugklas mavo/havo of havo/vwo zitten. Of in een eenjarige brugklas havo-kansklas.

Je maakt vaak gebruik van de computer, maar we werken ook met boeken. Een mooie combinatie, met lekker veel variatie. Opdrachten staan voor jou klaar op de Electronische Leeromgeving en lever je daar ook in. In de digitale studeerwijzer vind je het lesprogramma en de keuzemogelijkheden. 

De stof sluit aan bij wat jij al weet en jouw manier van leren. Het is natuurlijk geweldig om allemaal nieuwe vakken te ontdekken! Je werkt vaak samen met anderen. Als je het aankunt, maak je verdiepingsopdrachten.

Naast de vaklessen heb je ook een mentorles. Zo krijg je een goede band met je klas en je mentor. Die houdt ook ‘de vinger aan de pols’: hoe gaat het met jou, en met je prestaties? In bijzondere gevallen is er de mogelijkheid om over te stappen naar een andere leerstroom.

Brugklasboekje-2019-2020.pdf

Leermiddelenlijst-2019-2020.pdf

Presentatie-Rent-Company.pdf

Presentatie-Stichting-Leergeld.ppt

  • Eerste schooldag: 4 september
  • Ouderavond kennismaking mentor:
    12 september 19.15 - 20.30 uur