Stel cookie voorkeur in

Brugklas

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen leuk én spannend. Voor de zomervakantie maak je daarom al kennis met je mentor en je klasgenoten. Je kunt je dan voorbereiden op je nieuwe school. 

De eerste twee jaar beschouwen we als brugjaren: je legt een brug naar de leerstroom waarin jij je examen zult gaan halen. De eerste twee leerjaren hebben we dakpanklassen. Dat houdt in dat leerlingen in een gemengde klas zitten: MAVO/HAVO of HAVO/VWO. We hebben daardoor de tijd jou te leren kennen en goed te bepalen welke leerstroom voor jou geschikt is. Waar kun jij het meest leren?

Je maakt vaak gebruik van de computer, maar we werken ook met boeken. Een mooie combinatie, met lekker veel variatie. Opdrachten staan voor jou klaar op de Electronische Leeromgeving en lever je daar ook in. In de digitale studeerwijzer vind je het lesprogramma en de keuzemogelijkheden. 

De stof sluit aan bij wat jij al weet en jouw manier van leren. Het is natuurlijk geweldig om allemaal nieuwe vakken te ontdekken! Je werkt vaak samen met anderen. Als je het aankunt, maak je verdiepingsopdrachten.

Naast de vaklessen heb je ook een mentorles. Zo krijg je een goede band met je klas en je mentor. Die houdt ook ‘de vinger aan de pols’: hoe gaat het met jou, en met je prestaties? In bijzondere gevallen is er de mogelijkheid om over te stappen naar een andere leerstroom. Dat is voor een HAVO-leerling niet nodig, want die komen in allebei de dakpanklassen aan hun trekken. 

In de voorlichtingsbrochure voor ouders leest u meer over de brugklas.

foto's: Josje Deekens Fotografie