Stel cookie voorkeur in

IJssel Lyceum havo/vwo

Op het IJsselcollege krijg je innovatief onderwijs. Naast de ‘gewone’ lessen in de klas, krijg je de ruimte om je eigen vakken te kiezen en je talenten te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld lessen volgen in Spaans of filosofie. En leer je in speciale Master-modules over politiek, debatteren of programmeren.

“Ik vind de mastermodules zoals filosofie of techniek extra leuk.”

DE BRUGKLAS

In de eenjarige brugklas zit je in een havo-vwo-klas. Aan het eind van de brugklas wordt duidelijk welk niveau het beste bij je past. Daarbij kijken we naar je studieresultaten, maar ook naar je werkhouding, inzet en motivatie. Gedurende de hele brugklas bespreken we regelmatig hoe het gaat en hoe je jezelf ontwikkelt samen met jou en je ouders.

HAVO

Kies jij na de brugklas voor havo? Op de havo leer je veel; in de klas, maar ook in de praktijk. Je gaat op excursie (ook naar het buitenland), je leert vreemde talen, doet onderzoek en leert bijvoorbeeld over techniek, politiek of programmeren. In je derde jaar kies je uit vier profielen: cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek. We werken intensief samen met het hbo en het bedrijfsleven, dus je mag gastdocenten en veel kennis van buiten verwachten.

VWO

Ons vwo gaat voor topkwaliteit. Veel van onze docenten zijn getalenteerde wetenschappers, die hun vakgebied door en door kennen. Vwo-leerlingen willen vaak zelf het heft in handen nemen en dat kan bij ons. Eigen initiatief, een onderzoekende houding en een niet te temmen nieuwsgierigheid worden bij ons alleen maar aangemoedigd. In onze bèta-richting leer je ontwerpen en onderzoeken op een manier die aansluit bij de universiteit en het bedrijfsleven.

SPECIALE SAMENWERKINGEN

We werken veel samen, bijvoorbeeld met de Technische Universiteit Delft en innovatieve bedrijven en start-ups. Zo zorgen we voor bijzondere gastdocenten, uitdagende vakken en onderzoek je belangrijke vraagstukken uit de praktijk. Samen met de Tilburg University is er een programma opgesteld voor iedereen met een extra wiskundeknobbel en interesse in economie: het Econasium. “

 

"Op mijn school is het oké wie je bent, ongeacht je geloof of je achtergrond"

Klik hier voor de folder