Stel cookie voorkeur in

IJssel mavo havo-kansklas

JOUW PLEK

De IJssel MAVO en HAVO-kansklas hebben beide een eigen plek binnen onze school. Hierdoor maak je snel contact en nieuwe vrienden. Kortom een plek waar je je snel thuis zult voelen. Of je nu vaak achter de computer te vinden bent, graag samenwerkt of het liefst op onderzoek gaat. We helpen je jouw talenten te ontwikkelen. Met extra aandacht, ondersteuning en uitdaging, bijzondere vakken en leerzame samenwerkingen. Iedereen leert anders. Samen vinden we de manier die het best werkt voor jou. Zo helpen we je bijvoorbeeld met plannen en leren voor toetsen. Zodat jij het beste uit jezelf haalt!

 

IJSSEL MAVO

In klas 2 van de IJssel MAVO ga je op pad om uit te vinden welke beroepen jij leuk vindt. Met hulp van je mentor en decaan kies je dan een sector. De IJssel MAVO heeft drie sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek en Economie. Na je examen leer je verder op het mbo of stroom je door naar havo. Kies je voor de havo? Dan kan dat gewoon in hetzelfde gebouw.

IJssel HAVO-kansklas

De HAVO-kansklas is echt een klas voor jou als je een mavo/havo advies hebt, maar je nog een extra jaar nodig hebt om te ontdekken of mavo of havo het beste bij je past. 

De HAVO kansklas is een eenjarige brugklas waarin je extra ondersteuning krijgt op de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Zo leg je een stevige basis. Gedurende de hele brugklas kijken we samen met jou en je ouders wat het beste vervolg is. Wij kijken naar cijfers, motivatie, zelfstandigheid en werkhouding.

De beslissing of het MAVO of HAVO wordt, komt dus niet aan het einde van het jaar als een verrassing. 

Klik hier voor de folder