Stel cookie voorkeur in

Leerlingenraad

 

 

Wil je ook buiten de lessen actief zijn voor school, dan heb je alle kans daarvoor. Onze leerlingen maken een eigen schoolkrant, hebben een afvaardiging in de medezeggenschapsraad, helpen bij de voorlichting op basisscholen, geven lessen aan jongere leerlingen, organiseren de schoolfeesten, enzovoort. De docenten helpen de leerlingen zich hierin te ontwikkelen.

Via een leerlingenraad kun je direct invloed uitoefenen op het schoolbeleid. 10 leerlingen uit alle leerjaren komen minstens eens per maand bij elkaar om te praten over alles wat leerlingen betreft. Zij mogen de directie gevraagd en ongevraagd advies geven en hebben daarom 6 keer per jaar een afspraak met de locatiedirecteur.

De regels voor de leerlingenraad (zoals de manier waarop zij verkiezingen organiseren en aan de rest van de leerlingen advies vragen) staan in het leerlingenstatuut.

Heb je belangstelling voor de leerlingenraad? Neem dan contact op met je eigen mentor. Je kunt ook een mailtje sturen aan de leerlingenraad via leerlingenraad-pkw@ijsselcollege.nl