Stel cookie voorkeur in

Decanen

De decaan helpt onze leerlingen vanaf de tweede klas met het kiezen van de juiste vakken en een goede vervolgopleiding. Dat gebeurt op verschillende manieren.

In de mentorlessen leren leerlingen naar zichzelf te kijken: wie ben ik, wat vind ik leuk en op welke manier leer en kies ik. Daarna gaan ze aan de slag met de keuzemogelijkheden. In de derde en vierde klas laten leerlingen bepaalde vakken al vallen en uiteindelijk kiezen ze een sector of profiel. De decaan geeft voorlichting en voert met leerlingen en ouders gesprekken.

Leerlingen krijgen van de decaan brochures van vervolgopleidingen, maar het meeste materiaal is natuurlijk digitaal beschikbaar. Op SharePoint, de portal van de school, staan de links naar de websites van deze opleidingen.

Oud-leerlingen en docenten van MBO`s, HBO`s en universiteiten komen graag naar het IJsselcollege om voorlichting te geven. Leerlingen gaan ook zelf op bezoek bij de scholen. Een meeloopdag geeft een duidelijke en vaak onvergetelijke indruk.
Op ouderavonden is de decaan ook aanwezig, om elke volgende stap toe te lichten. Ouders kunnen op deze avond hun vragen stellen. Leerlingen die iets willen weten, maken zelf een afspraak met de decaan. Natuurlijk zijn ouders hierbij van harte welkom.

avatar

L. Rietveld

avatar

drs. G. Roos

Decaan mavo, havo, vwo

g.roos@ijsselcollege.nl