Stel cookie voorkeur in

WELKOM OP HET IJSSELCOLLEGE

JE EIGEN PLEK

Het IJsselcollege is een spiksplinternieuwe school, met veel ruimte en licht. Ieder onderwijstype heeft een eigen plek in de school. Hierdoor is het persoonlijk en maak je snel nieuwe vrienden. Natuurlijk is er ook ruimte om te kunnen leren en alvast huiswerk te maken. In de stilte-aula bijvoorbeeld. In de brugklas hebben we een speciale introductieweek met allerlei activiteiten, waardoor je de school en je klasgenoten snel leert kennen. En onze actieve leerlingenraad organiseert ieder jaar een groot schoolfeest en een kerstgala.

Kortom het IJsselcollege is een plek waar je je snel thuis zult voelen.

“Toen ik hier rondliep dacht ik gelijk dit is mijn school.”

“Je hebt hier allerlei activiteiten zoals het schoolfeest en het kerstgala.”

 

NET EVEN ANDERS

Op het IJsselcollege krijg je innovatief onderwijs. Naast de ‘gewone’ lessen in de klas, krijg je de ruimte  om je eigen vakken te kiezen en je talenten te ontdekken. Ook trekken we er graag op uit: op bezoek bij innovatieve bedrijven, op excursie of om vrijwilligerswerk te doen in Nederland of in verre landen zoals India. En natuurlijk ga je ieder jaar op schoolreis.

JIJ EN HET IJSSELCOLLEGE

Het IJsselcollege is een school waar jij kan zijn wie je bent.

Jezelf kunnen zijn binnen een veilige leeromgeving, dat vinden wij belangrijk. Bij ons kun je leren wat je nodig hebt om jouw talent te ontwikkelen. Iedereen leert anders. Wij helpen jou uitvinden hoe jij het best leert. Met extra aandacht, ondersteuning en de juiste uitdaging zorgen wij dat jij het beste uit jezelf haalt.

 "De docenten helpen je als je iets moeilijk vindt, je doet echt samen"

DICHTBIJ EN VERBINDEN

Het IJsselcollege staat dichtbij en verbindt onze leerlingen met elkaar en met de directe omgeving. Zo wordt het doel van onderwijs voor onze leerlingen nog concreter. We halen zo veel mogelijk de buitenwereld de school in en trekken er graag op uit.

We werken samen met allerlei bedrijven en instellingen die onze leerlingen inspireren en hen laten zien wat er allemaal mogelijk is in de toekomst. Ook werken we nauw samen met de Bibliotheek aan den IJssel om het plezier in lezen, leesbevordering en mediawijsheid structureel te kunnen bevorderen.

foto: René de Wit