Stel cookie voorkeur in

Welkom op Het Nieuwe IJsselcollege

In januari 2017 openden we onze spiksplinternieuwe school waar de ambitie vanaf spat. We noemen het niet voor niets het Nieuwe IJsselcollege want heel veel zaken pakken we op een nieuwe frisse en eigentijdse manier aan. Niet alleen nieuwe stenen en een prachtige nieuwe binnenruimte, maar ook een nieuwe kijk op onderwijs en een nieuwe manier om onze leerlingen beter te verbinden met elkaar, en met vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. 

Nieuw is ook dat we de opleidingen vmbo (basis en kader), mavo, havo en vwo in één schoolgebouw huisvesten. Het Nieuwe IJsselcollege is een echte afspiegeling van de maatschappij. Een school waar alle leerwegen samenkomen. Een school waar we verschillen accepteren en elkaars verschillende talenten bewonderen. Een school dus waar een ieder van een ieder kan leren. Een inspirerende ontmoetingsplek. 

Dat geeft enorme voordelen. Om te beginnen kunnen vrienden en vriendinnen samen vanaf de basisschool naar één nieuwe school. Maar er gebeurt natuurlijk veel meer. Waar mogelijk maken we verbindingen tussen leerlingen, klassen en groepen. Tijdens niveau-overstijgende projecten kunnen de leerlingen van elkaar leren. Binnen kaders valt er veel out of the box te denken. Dat stimuleert iedereen. Onze docenten staan niet de hele dag te vertellen hoe het moet, maar enthousiasmeren jongeren juist zelf nieuwsgierig te zijn, te gaan onderzoeken en ontdekken. Bij het Nieuwe IJsselcollege willen we onze leerlingen gereed maken voor hun toekomst. Wij zetten de allernieuwste digitale lesmethoden in, hebben de beste docenten in huis gehaald en werken nauw samen met universiteiten, hoge scholen en mbo’s.

Veel is dus nieuw en anders dan op andere scholen; wat blijft is het vertrouwde gevoel van veiligheid, van rust en regelmaat. Van structuur. Van duidelijke afspraken. Dat is het fundament voor onze nieuwe flexibiliteit en onze nieuwe aanpak van persoonlijk onderwijs op maat. Kortom, er is ruimte voor maatwerk, maar ook duidelijke structuur. Op het Nieuwe IJsselcollege zetten wij de leerling écht centraal. Alle focus op welbevinden, op geluk en op alles uit jezelf halen. Op jou, als uniek jong mens. Dat maakt onze school leuk, maar ook heel goed. Want we gaan voor kwaliteit. We bieden goede opleidingen aan, waar leerlingen ook plezier hebben.

Samen in één schoolgebouw werkt!

Door drie Nederlandse universiteiten is vastgesteld dat het samengaan van verschillende opleidingen (vmbo/mavo/havo/vwo) in één schoolgebouw de sociale ontwikkeling van kinderen positief beïnvloedt. Mogelijkheden voor gemeenschappelijk onderwijs verbreden je horizon, zorgen voor meer maatschappelijk besef, bieden grotere kansen op doorgroei én je kunt beter inspelen op een persoonlijke aanpak per leerling. Dat is nou precies wat wij doen!

foto: René de Wit

 

 

Dichtbij en verbinden met de omgeving

Het Nieuwe IJsselcollege staat dichtbij en verbindt onze leerlingen met elkaar en met de directe omgeving. Zo wordt het doel van onderwijs voor onze leerlingen nog concreter. We halen zo veel mogelijk de buitenwereld de school in en trekken er graag op uit.

Een voorbeeld hiervan is dat er onlangs verschillende samenwerkingsovereenkomsten getekend zijn met allerlei bedrijven en instellingen die ons onderwijs een echte kwaliteitsimpuls geven. Zo werken we samen met Bayards, een internationaal technologisch bedrijf op het gebied van aluminium. Het inspireert onze leerlingen enorm om te zien dat dergelijke prachtige loopbanen kunnen bieden in de toekomst voor alle leerlingen, ongeacht het leertype.

We werken ook nauw samen met de Bibliotheek aan den IJssel om het plezier in lezen, leesbevordering en mediawijsheid structureel te kunnen bevorderen. In de nieuwbouw worden al onze leerlingen automatisch lid van de bibliotheek en hebben zij gemakkelijk toegang tot een enorme database van kennis en leesplezier, zowel online als offline. Daarnaast reist sinds dit jaar een gedeelte van de bovenbouw leerlingen, samen met vier andere scholen uit Nederland, af naar India om de horizon te verbreden, Indiase leeftijdsgenoten te bezoeken op scholen en vrijwilligerswerk te doen.