Stel cookie voorkeur in

mavo

De leerstroom mavo staat voor: Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs. De mavo bereidt jou prima voor op het mbo, maar ook voor een vervolg op het havo.

In de eerste twee leerjaren zit je als mavo-leerling in een kader/mavo-klas. We helpen je om goed te presteren.
In klas 2 ga je op pad om uit te vinden welke beroepen jij leuk vindt. Naar de haven, naar de vervolgopleiding of naar een voorlichtingsdag. Met hulp van je mentor en decaan kies je dan een sector voor leerjaar 3 en 4. Het IJsselcollege heeft drie sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek en Economie.

In de derde klas loop je een week stage in een bedrijf dat past bij jouw sector. Je ervaart dan wat werken is, maar je leert bijvoorbeeld ook solliciteren. Erg leuk om te ervaren hoeveel je dan al kunt. Onze leerlingen krijgen veel complimenten van hun stagebegeleiders.

Omdat iedereen anders leert, hebben we veel afwisseling in de les en werk je samen in groepen en met andere opleidingen. Leuk, maar vooral heel nuttig, want zo leer je het meest.

Onze school legt de nadruk op het gebruik van computers. We werken met veel digitaal lesmateriaal maar je krijgt, naast een laptop, ook een boekenpakket om mee te werken. Een gezonde mix van digitaal en klassikaal onderwijs vinden wij belangrijk en uitdagend voor jouw ontwikkeling.

Naast de reguliere lessen krijg je ook 2 uur per week een mastermodule, dit is een vakoverstijgend en praktijkgericht project. Jouw talent komt zo al snel naar boven en zal je het zeker niet saai vinden op school.

 

foto: Josje Deekens Fotografie

In ontwikkeling: Gemengde leerweg

Het IJsselcollege biedt alle niveaus in één gebouw aan. Dit heeft als voordeel dat we de mogelijkheid hebben een Gemengde Leerweg aan te bieden. Als je weinig moeite hebt met studeren, maar je je ook al gericht wilt voorbereiden op bepaalde beroepen is de Gemengde Leerweg voor jou de opleiding. De gemengde leerweg is wat niveau betreft hetzelfde als de mavo. Je doet examen in vijf algemene vakken, en een beroepsgericht vak bijvoorbeeld binnen de sector Techniek, Zorg en Welzijn of Economie.