Stel cookie voorkeur in

vmbo

Het vernieuwde vmbo staat bij ons voor een opleiding vol trots. Wij geloven dat vmbo de motor van de Nederlandse economie is en dat vmbo’ers de beste en leukste opleiding verdienen. Daarom doen wij er alles aan om een top opleiding te zijn. Het vernieuwde vmbo heeft geen afdelingen meer maar profielen. Dit is moderner en sluit beter aan bij wat er in bedrijven gevraagd wordt. Een profiel bestaat uit profieldelen en keuzedelen. Profieldelen zijn verplicht, uit de keuzedelen die bij een profiel horen, mag je zelf kiezen. Je kunt daardoor zelf bepalen in welke onderwerpen je je verder wilt verdiepen. Wij hebben met zorg bepaald welke keuzedelen wij aan gaan bieden. Je kunt bij ons combinaties maken die toegang geven tot aantrekkelijke mbo-opleidingen.

Welke beroepsopleidingen kan uw kind bij ons kiezen?

 

Het IJsselcollege biedt de volgende profielen aan:

1. Produceren, Installeren en Energie

2. Mobiliteit en Transport

3. Media, Vormgeven en ICT

4. Economie en Ondernemen

5. Dienstverlening en Producten

6. Horeca, Bakkerij en Recreatie

7. Zorg & Welzijn

Gemengde leerweg

Het IJsselcollege biedt alle niveaus in één gebouw aan. Dit heeft als voordeel dat we de mogelijkheid hebben een Gemengde Leerweg aan te bieden. Als je weinig moeite hebt met studeren, maar je je ook al gericht wilt voorbereiden op bepaalde beroepen is de Gemengde Leerweg voor jou de opleiding. De gemengde leerweg is wat niveau betreft hetzelfde als de MAVO. Je doet examen in vijf algemene vakken, en een beroepsgericht vak bijvoorbeeld binnen de sector Techniek, Zorg en Welzijn of Economie.

 

 

vmbo met LWOO

Kreeg je het advies LWOO, dan kan je prima bij ons terecht.

De letters LWOO staan voor LeerWeg Ondersteunend Onderwijs. Het advies betekent dat je bij het IJsselcollege gewoon je vmbo diploma kan halen, maar daar van ons wat extra hulp bij krijgt.

Extra hulp kan bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of remedial teaching zijn, maar bevat in ieder geval veel aandacht.

Krijg je het advies LWOO, meldt dit dan al in januari of begin februari. Wij kunnen dan op tijd overleggen met de basisschool.