Stel cookie voorkeur in

Aankomst en eerste weekend

Vijf uur ’s ochtends opstaan was geen pretje maar gelukkig was de vlucht rustig met weinig turbulentie. De vlucht was wel tien uur lang maar gelukkig waren er leuke films op het vliegtuig en hadden we voldoende dingen op Netflix gedownload. Toen we aangekomen waren in Bangalore duurde het wel even voordat we door de douane waren maar gelukkig mochten we allemaal het land in. Toen snel naar het hotel rijden en slapen, aangezien het drie uur ’s nachts was.

Na een korte nacht slapen en een laat ontbijtje gingen we naar de St Joseph Collage en kregen we een korte introductie van een paar studenten daar. Na een paar spelletjes om elkaar beter te leren kennen kwam er een Engels docent waaraan we al onze vragen over India kwijt konden. Daarna kwam de directeur van de school binnen om ook nog wat meer informatie te geven. Daarna gingen we met de bus naar een mall waar we wat konden eten. Vervolgens gingen we naar een hindoeïstische tempel waar je op je blote voeten rond moest lopen. Toen zat die dag er al weer op.

De volgende dag wilden we als eerste naar Bangalore Palace alleen liepen die plannen in de soep omdat de minister-president van India toevallig die dag langs kwam. We hadden daardoor wel wat langer de tijd om even rustig over de lokale markt te lopen, wat trouwens een gebeurtenis was om nooit te vergeten. Zoveel verschillende kleuren en geuren, hoewel het laatste niet altijd even prettig was. Ook was het zo ongelofelijk druk dat je constant bijna aangereden werd door motors en brommers. Nadat we allemaal wat gekocht hadden was het tijd om naar de botanische tuinen te gaan. Het was op zich wel mooi met alle bloemen en bomen maar het meest memorabele was het feit dat zo veel mensen met ons op de foto wilde. Zo’n grote groep blanke kindjes was voor de meeste mensen waarschijnlijk nog interessanter dan de tuinen, en wij vonden het ook niet zo erg. Vooral niet als het schattige peutertjes waren.

Tamar van Meerkerk, 5vwo