Stel cookie voorkeur in

Dag 5 alweer..

 Hoe snel gaat dat! Zoveel ervaringen rijker, zoveel prachtige mensen tegengekomen en al zoveel geleerd.

Vandaag was het aan ons om de kinderen op de Parikrma Foundation iets te leren over Nederland. We kwamen daar om half 10 aan en we werden direct naar de klas gebracht waar we onze les gingen geven. 5th en 6th grade waren aan ons toegewezen, deze kinderen zijn rond de 11/12. 

Eerst vertelden we het een en ander over Nederland, onder andere iets over de verschillende seizoenen, sneeuw en dijken. Vervolgens namen we alle 60 kinderen mee naar het plein waar we allerlei Oudhollandse spelletjes hadden uitgestald: spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen en eierlopen. We begonnen met spijkerpoepen, wat geweldig vonden ze dat! Ze moesten zo ontzettend hard lachen en moedigden elkaar enorm aan. Daarna was het zaklopen aan de beurt, nou dat was nog geweldiger dan het eierlopen. Wat een fanatisme onder de kinderen! Eierloop kenden ze al, dus dat was zo uitgelegd en gespeeld. Koekhappen was wel even spannend, wat is dat voor iets wat we gaan eten...? Nadat we het een aantal keer uitgelegd hadden, begonnen de eerste aan hun happen. Uiteindelijk vond een groot deel van de kinderen de ontbijtkoeken best wel lekker. Ook nog even dropjes proeven en de les was alweer voorbij. 

We gingen nog even de klas van 5th grade in waar we vriendenboekjes hebben ingevuld, spelletjes hebben gespeeld, adressen hebben uitgewisseld en een hele hoop vragen hebben beantwoord.

Nog even gauw naar 1st grade, de allerkleinsten van de school, die net engels en tellen aan het leren waren. Zo leuk om te zien! 

Na afscheid van de mensen en de prachtige school genomen te hebben, gingen we naar commercial street. Iedereen heeft hier de laatste spullen voor naar huis gevonden. Alle roepies die we hadden, zijn over de toonbank gevlogen.


's Avonds hebben we met de hele groep onze eigen maaltijd gekookt. We hebben ontzettend gelachen, want ja, zo goed ging het ons niet af. Uiteindelijk was het best lekker en heeft iedereen van z'n eigen maaltijd genoten!