Stel cookie voorkeur in

De Dag van de Literatuur

15-03-2017

Pubers zijn niet vanzelfsprekend geïnteresseerd in literatuur. Daar moet je je best voor doen. Gelukkig wordt eens in de twee jaar de Dag van de Literatuur in de Doelen georganiseerd, waar schrijvers, dichters, rappers, striptekenaars, maar ook andere bekende Nederlanders leerlingen uit het hele land een hele dag onderdompelen in de letteren.
Onze leerlingen van 4HA en 4VW waren erbij, genoten soms, moesten ook wel eens doorbijten. Interessant? Jazeker. Als is het maar eens om het complex in de Doelen te ontdekken. Of 5000 andere pubers te ontmoeten. Generaties werden verbonden doordat Tim Hofman (zeer populair bij de leerlingen) een prachtig gesprek voerde met Jan Siebelink en Ronald Giphart uit Giph een herkenbaar stuk over een eerste liefde voordroeg. Teske de Schepper was voor de volwassenen een nieuwe ontdekking, terwijl leerlingen wellicht voor het eerst in aanraking kwamen met Tjitske Jansen, Herman Koch, Peter Buwalda, Kader Abdollah...
6 leerlingen hebben gezorgd voor een tiental gesigneerde boeken voor onze bibliotheek. Mooie aanwinsten, goede herinneringen!