Stel cookie voorkeur in

Wordt u onze vrijwilliger in de schoolbibliotheek op de Pelikaanweg?

20-12-2017

LEESVAARDIGHEID VAN LEERLINGEN IS BELANGRIJK VOOR LATER

Op het nieuwe IJsselcollege vinden we vrij lezen erg belangrijk. Veel lezen helpt leerlingen om hun woordenschat te vergroten. Een grote woordenschat is belangrijk om te kunnen voldoen aan de exameneisen voor Nederlands, maar ook om de teksten en opdrachten bij ander vakken goed te kunnen begrijpen en uit te voeren. Een grote woordenschat helpt leerlingen bovendien om later succesvoller te zijn in hun werk en als onderdeel van de maatschappij.

Op dit moment lezen leerlingen op school een kwartier per dag uit een zelf gekozen boek. Dit zijn de leerlingen uit de 1e klas, maar dit gaat uitgebreid worden naar de andere leerjaren. De boeken kunnen geleend worden in de schoolbibliotheek. De schoolbibliotheek heeft een samenwerking met de bibliotheek in Capelle aan de IJssel, waar de leerlingen ook boeken kunnen lenen.

Om van het vrij lezen een succes te maken is het belangrijk dat leerlingen op zoveel mogelijk momenten in de schoolbibliotheek terecht kunnen. De inzet van vrijwilligers is hiervoor cruciaal. Graag doen wij een beroep op u. Wij zoeken vrijwilligers, die de boeken uitlenen aan de leerlingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw T. Freeke door een mail te sturen t.freeke@ijsselcollege.nl met uw naam en telefoonnummer. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Uw hulp is belangrijk voor leerlingen!

IJ-leesbevordering