Stel cookie voorkeur in

Technobiel

22-02-2019

Afgelopen Woensdag en donderdag was het weer zover!

Voor de eerste klassen kwam de Technobiel langs en konden zij kennismaken met verschillende technische toepassingen. De woensdag was ingericht voor de leerlingen van de Pelikaanweg en op donderdag liepen wij met de leerlingen van de Wiekslag naar de Pelikaanweg, waar de Technobieltruck stond te wachten.

 

De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden het is een mobiele experimenteerruimte, waarin leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven.

 

Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op de schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de Cv-ketel moet oplossen! Onze aap BITO, die graag lang onder de warme douche staat, hoopt op jouw kennis en inzicht.

 

Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen. Voor de leerlingen die meer exact georiënteerd zijn, staan allerlei natuurkundige experimenten tot beschikking.