Stel cookie voorkeur in

Bayards

In 2016 heeft het IJsselcollege een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bayards, een internationaal bedrijf gevestigd in Nieuw Lekkerland gespecialiseerd in aluminiumproducten.

De samenwerking is tot stand gekomen dankzij bemiddeling door Jet-Net. Jet-Net en Bayards wil leerlingen helpen bij het maken van een studiekeuze en het kiezen van een beroep. Ook willen zij graag leerlingen stimuleren te kiezen voor bèta onderwijs, omdat de technische sector voortdurend op zoek is naar talent.
In eerste instantie is de samenwerking gericht op leerlingen uit 4 havo en 5 vwo (NT). In een later stadium is het de bedoeling de samenwerking ook te richten op onze vmbo leerlingen.

Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt een verdere impuls gegeven aan ons bèta onderwijs. Voor zowel de leerlingen als medewerkers zijn er veel voordelen. Er wordt gedacht aan workshops, gastlessen, bedrijfsbezoeken, beroepenvoorlichting, mogelijkheid tot profiel/sectorwerkstuk onderzoek en integratie in de les (krachten/materialenleer).