Tekstgrootte
Op onze school hebben wij oog voor de verschillende ondersteuningsbehoefte van onze leerlingen. Daarom hebben wij een stevige ondersteuningsstructuur en werken we met korte lijnen.
Onze docenten bieden de ondersteuning en begeleiding die iedere leerling in de klas nodig heeft. Als er problemen zijn met een leerling of een groep leerlingen, neemt de docent contact op met de mentor. De mentor is voor de leerling, maar ook voor de ouders/verzorgers de belangrijkste contactpersoon in de school. Niet alleen houdt hij of zij de studieresultaten in de gaten, de mentor is voor de leerling ook de aangewezen persoon als er problemen zijn. De mentor onderhoudt contact met de ouders/verzorgers, docenten, leerlingcoördinator, ondersteuningscoördinator en teamleider.
De leerlingcoördinator onderhoudt een nauw contact met de mentor over de ontwikkeling en schoolvorderingen van iedere leerling in de groep. De leerlingcoördinator is daarnaast beschikbaar voor het oppakken van acute leerlingzaken en het voeren van gesprekken hierover met desbetreffende leerlingen en/of docenten.
Op EYE College Praktijkonderwijs is een ondersteuningsteam ingericht om de zorg rondom leerlingen, in de breedste zin van het woord, vorm te geven, uit te voeren en te evalueren. Het ondersteuningsteam bestaat uit een ondersteuningscoördinator en leerlingbegeleider (vmbo/mavo) of leerlingcoördinator (PrO).
Soms zijn er zorgen die niet binnen school opgepakt kunnen worden, maar waarvoor hulp van buitenaf, het schoolondersteuningsteam, nodig is. In het schoolondersteuningsteam nemen, naast de ondersteuningscoördinator en leerlingbegeleider en/of leerlingcoördinator, ook externe partners zitting. Dit zijn doorgaans: de schoolmaatschappelijk werker, leerplicht, het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin), Koers VO (samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs regio Rotterdam), de wijkagent en overige betrokken hulpinstanties.